Accountantskantoor of administratiekantoor?

Ysel is een administratiekantoor en géén accountantskantoor. Dat is een bewuste keuze. Er zijn maar zéér weinig ondernemers of instellingen die verplicht een accountantskantoor moeten inschakelen. Zie hier in welke gevallen dat wél zo is. In de meeste gevallen werkt het zijn van ‘accountantskantoor’ slechts kostenverhogend voor de klant en (soms overbodige) dossiervorming in de hand. De hedendaagse accounting software zoals ExactOnline of Twinfield zijn is vaak al zo goed equipped, dat de meerwaarde van een traditioneel accountantskantoor nauwelijks gemerkt wordt door ondernemers in het MKB.

Balie Ysel BPO

Administratiekantoor

Mensen die werken bij een administratiekantoor verzorgen de administraties van de ondernemers. Daarnaast kunnen zij ook een jaarrekening opstellen en een samenstelverklaring afgeven. Echter, een accountantsverklaring afgeven kunnen en mogen zij niet. Hiervoor moet je bij een gecertificeerd accountant zijn (AA of RA).

Accountantskantoor

Bij een accountantskantoor werken gecertificeerde accountants (AA of RA) die eindverantwoordelijk zijn. Er werken overigens ook boekhouders en administrateurs. Soms spreek je de eindverantwoordelijke accountant maar zéér zelden.

Overigens: een veel gehoorde reden waarom toch veel ondernemers klant worden bij een accountantskantoor is ‘dat de kwaliteit’ beter zou zijn. Vaak gaat het daarbij overigens om de fiscale advisering. Dit is bij Ysel geborgd. Ysel heeft de unieke samenwerking met Cervus Tax. 

Kortom: de kans is groot dat u helemaal de extra kosten en compliance van een accountskantoor niet nodig hebt. En gaat het u om de extra kwaliteit van de belastingadviezen? Ysel borgt dat door de unieke samenwerking met Cervus Tax. 

hal Yse BPO