Werken bij Ysel?

Never a dull moment in the office!

Aan het woord:

Jan Pieter van Eck,

tax-partner en oprichter van zowel Cervus als Ysel. Hij vertelt over zijn ervaringen, en waarom het voor de volgende generatie zo leuk is om collega van Jan Pieter te worden!

 

“Als je mij als kind vroeg “wat wil je later worden?” dan antwoordde ik echt niet ‘belastingadviseur’.”

Starter op de arbeidsmarkt

Het was net na de eeuwwisseling. Net als vele anderen juristen wilde in aan de start van mijn carrière niets liever dan aan de slag bij een van de grote kantoren op de Zuid-As. Veel leren, veel zien! Dat was mijn insteek. Het werd Loyens in Amsterdam, een kantoor waar ik ben opgeleid als jurist. Oog voor details en oog voor de dynamiek van een deal is iets wat mij daar is aangeleerd. Het was een leuke en zeer leerzame tijd. Stevig doorbuffelen ook, maar je las wel bijna dagelijks in de krant over je cliënten en over de deals die je draaide. Dat was iets waar ik veel energie van kreeg. Enkele jaren later zette ik mijn carrière voort buiten de Zuid-As. Overwegingen als work-life balance en de drang naar een meer groene omgeving gaven voor mij toen de doorslag. Exit Zuid-As! In Zwolle kwam ik, net getrouwd, terecht! Een totaal nieuwe omgeving waar ik mijn draai heb kunnen vinden doordat mijn werkgever – toen KPMG Meijburg – mij ook hielp met lidmaatschappen van bijvoorbeeld de Ronde Tafel.

Jan Pieter van Eck

Vacatures

Toe aan de volgende stap in jouw carrière?

Zelfstandig assistent belastingadviseur (24-40 uur per week)

Bij Ysel BPO Services zijn wij op zoek naar een zelfstandig werkend (senior) assistent belastingadviseur.

Kriebels

Na enkele jaren kriebelde het ondernemersbloed toch wel erg. Wat ik na zo’n 10 jaar ervaring erg miste, was het echte en directe contact met de klant. Het was absoluut niet zo dat de bedrijven en relaties voor wie ik werkte niet goed waren. Integendeel! Die waren heel goed, en ook met veel plezier ging ik zelf naar mijn werk. Alleen, in de eerste 10 jaar van mijn werkende leven kwam er eigenlijk nooit iemand van deze klanten voor mij of voor wat ik kon. Klanten kwamen eigenlijk altijd ‘voor het briefpapier van KPMG’ of omdat zij ergens – bijvoorbeeld via hun buitenlandse hoofdkantoor – al bij KPMG zaten. Logisch natuurlijk, maar dat aspect vond ik altijd wat onbevredigend. Immers, het zijn van belastingadviseur (het woord zegt het al…) betekent dat een groot deel van mijn werk bestaat uit adviseren. Het gaat niet alleen om het oplepelen van wat in het wetboek of jurisprudentie staat, maar juist ook om wat ik de klanten adviseer en hoe ik ze dat adviseer. Juist iets wél doen, of iets niet doen op basis van mijn fiscale onderzoek of uitzoekwerk. Dat aspect is voor mij altijd een heel bevredigend onderdeel van mijn werk geweest. We zijn allemaal mensen, geen nummers!

hal Yse BPO

Ondernemer in belasting adviezen

Gelukkig vond ik in die periode twee anderen fiscalisten die dezelfde ondernemerszin hadden. En zo werd Cervus geboren. Het begin was een spannende tijd: soms lag ik er echt wel eens wakker van. ‘Worden onze offertes aanvaard?’ of ‘waren onze adviezen wel goed genoeg en komt de client terug?’. 

Dat soort vragen stelde ik mezelf. Maar het was wel een leuke vorm van spanning als ik daarop terugkijk. Natuurlijk heb ik diezelfde spanning nog steeds, maar het is wel anders. Sindsdien zijn mijn verwachtingen van hoe het bedrijf Cervus vorm moest krijgen ook zeker uitgekomen. Als ik zo vrij mag zijn: Cervus staat voor hoge kwaliteit adviezen met een pro-actieve aanpak in je relatie- en adviesmanagement. Dit zijn bij ons géén loze woorden, maar het is werkelijk de dagelijkse gang van zaken. Stilzitten is achteruitgang. Dat betekent overigens niet dat sinds de start van Cervus alle wegen die wij hebben bewandeld helemaal zonder hobbels waren. Nee, als ondernemer maak je van alles mee. Meevallers, tegenslagen. Noem maar op.

Administratie kantoor

Veel cliënten van Cervus vroegen of wij niet ook voor hen de administratie en/ of jaarrekeningen wilden opstellen. Tegenwoordig bieden wij deze diensten aan onder een afzonderlijk label. Dit is Ysel! Samen zitten we in ons prachtige kantoor in Zwolle (de oude school aan de Wipstrikkerallee 95). Het product van Ysel springt ook in het gat van de (enorme) digitaliseringslag die plaatsvindt in de administratieve en accountancy dienstverlening. Ysel vormt daarmee een mooie aanvulling op onze adviesdiensten.

Balie Ysel BPO

Onafhankelijk

Onze keuze om onafhankelijk te zijn en dus niet gelieerd aan advocaten en/ of accountant brengt ook een meerwaarde die onze cliënten zéér waarderen. En trouwens niet alleen onze cliënten, maar natuurlijk ook vaak andere zakelijke dienstverleners in ons relatienetwerk. Die verwijzen vaak en graag door naar Cervus en/ of Ysel. Zo vormen wij voor bijvoorbeeld voor corporate finance kantoren, (onafhankelijk) audit-only kantoren, banken, advocaten- en/ of notariskantoren een zeer logische aanvulling voor hun dienstverlening.

Zoals gezegd heb ik jarenlang gewerkt voor zogenaamde full-service kantoren en dit is een onderdeel waar ik me destijds als ondernemer bij de start van Cervus wel wat zorgen over maakte. “Hoe kom ik aan goede verwijzingen voor mijn klanten?” Echter, met enkele jaren ervaring blijkt niets minder waar. En ook onze cliënten ervaren dit aspect als prettig. Werkend voor full service kantoren kun je eigenlijk alleen verwijzen ‘naar die ene collega aan het eind van de gang’. Maar is dat wel de beste match voor jouw client? Nu zijn we daar vrij in. De ene client is namelijk de andere niet… Tja, een dooddoener als ‘maatwerk leveren’ vind ik hier wel op zijn plaats. Je doet het toch niet voor jezelf, maar voor jouw klant!

hal Yse BPO

Opleiding

Kennis is key in ons vak. Jouw opleiding is dus absoluut een speerpunt voor ons. Als je ons type organisatie een beetje kent, begrijp je dat wij er alleen maar bij gebaat zijn dat jij zo snel mogelijk geheel zelfstandig aan de bak kan voor onze cliënten. Daar investeren we dus in. Intern en extern. Intern geldt dat de lijnen kort zijn. Extern geldt, dat we kosten maken voor het volgen van NOB of bijvoorbeeld RB-opleidingen. 

 

Voel je vrij de uitdaging aan te gaan door te solliciteren. Wij zullen je niet teleurstellen!

 

Zwolle/ Amsterdam, maart 2022